Welkom in het 6de leerjaar

Welkom in het 6de leerjaar bij juf Marita.

 

Jullie zijn de oudsten van de school en daar komen enkele verantwoordelijke taakjes bij kijken, zoals de diertjes verzorgen, melk uitdelen,…

 

We gaan ook dikwijls met de fiets op stap en leren om ons op een veilige manier in het verkeer te bewegen. We testen dit op het einde van het schooljaar met een fietsexamen zodat je volledig ‘fiets-proof’ de overstap naar de middelbare school kan maken.

 

In het zesde leerjaar oefenen we alle leerstof van de lagere school verder in en breiden dit nog verder uit. On parle beaucoup de français pendant cette année. Zo kunnen we onze ouders helpen op vakantie .

Huiswerk en lessen worden per week opgegeven zodat iedereen werkt aan planning en leren leren.

Vanaf januari ontdekken we de verschillende middelbare scholen van de omgeving en leren we meer over onze interesses en talenten. Je ziet het, we doen er alles aan om jullie helemaal klaar te stomen voor de grote stap naar het middelbaar.

 

Op het einde van het schooljaar gaan we met onze klas op Sportklassen in Gent om onze lagere schoolloopbaan in stijl af te sluiten. Hier maken we mooie herinneringen voor het leven.

 

In juni zwaaien we jullie dan uit in de wetenschap dat jullie met een rugzak gevuld met de nodige kennis, vaardigheden en herinneringen klaar zijn voor de grote stap naar de middelbare school.

 

Ik ben er alvast helemaal klaar voor.

Tot binnenkort !

Juf Marita

Andere posts